Thursday, 15 December 2011

~CEMBURU LELAKI MENGIKUT HOROSKOP~

Setiap insan yang dilahirkan pasti mempunyai perasaan cemburu. Tidak kira semasa zaman kanak2, remaja mahupun di kala usia mencecah batas dewasa. Perasaan cemburu tetap wujud dalam sanubari manusia. Bagi pasangan bercinta, cemburu sentiasa mewarnai hubungan kasih yang disemai bersama.

Cemburu sering dikaitkan dengan kaum HAWA. Percaya atau tidak, lelaki juga mempunyai perasaan cemburu yang terselindung di sebalik EGOnya. Malah tanpa disedari LELAKI zaman ini juga adakalanya menyimpan perasaan cemburu yang mengatasi kaum perempuan.

JOM KITA LIHAT INDEKS CEMBURU KAUM LELAKI MENURUT BINTANG KELAHIRAN.....

~AQUARIUS~
Lelaki aquarius biasanya akan menggunakan ayat2 yang memerli untuk menunjukkan cemburunya. Jangan ingat dia sedang bergurau. Apabila topik perbualannya hanya tertumpu pada seseorang saja, maka ternyatalah bahawa dia sedang cemburu.

~PISCES~
Lelaki paling mulia dan baik hati,lagi kuat cemburunya. Tak lain dan tak bukan adalah LELAKI PISCES. Indeks cemburunya amat memeranjatkan. Kalau kekasihnya menderhaka kepadanya, dia akan menjadi seperti wanita meraung-raung. Airmatanya juga akan menenggelamkan anda.

~ARIES~
Lelaki aries mempunyai sifat diktator secara semulajadi. Selain seorang yang memerintah, dia juga suka mengawal orang lain. Tidak kira dalam apa jua perkara, dia juga berharap menggunakan tenaga dan kuasanya untuk menyelesaikannya. Apabila berhadapan dengan musuh kekasih, dia akan segera mengambil tindakan untuk menyebabkan pihak lawan undur dari mengurat kekasihnya.

~TAURUS~
Lelaki taurus adalah lelaki peramah dan sangat jujur. Tapi jangan ingat dia tidak tahu cemburu. Dia tidak dapat terima kekasihnya menderhaka kepadanya. Sekiranya dia dapat tahu anda keluar makan malam dengan lelaki lain, buatlah persediaan untuk memberi penjelasan kepadanya.

~GEMINI~
Lelaki gemini hanya menganggap cemburu itu sebagai satu permainan sahaja. Dia ialah seorang yang suka bermain-main. Oleh itu, dia paling benci akan cinta secara paksa. Malah dia tidak akan mungkin melepaskan peluang untuk berkenalan dengan wanita lain walaupun sudah memiliki kekasih. Jadi,indeks cemburu lelaki gemini adalah kurang berbanding dengan zodiak lain.

~CANCER~
Secara kebetulan lelaki cancer terbalik dengan lelaki gemini. Dia tidak akan berjauhan dengan kekasih malah selalu berhimpit dengan kekasih. Ini adalah kerana dia mempunyai perasaan kekosongan dan juga perasaan tidak selamat(jangan ingat hanya perempuan saja yang mempunyai perasaan tidak selamat). Bayangkan kalau kekasihnya meninggalkannya...cemburu pasti akan menghuru-harakan dunia ini.

~LEO~
Lelaki leo sangat ego dan juga sangat tabah. Dia tidak akan cemburu kerana perkara yang remeh-temeh. Dia tidak akan menyebabkan air muka dirinya jatuh kerana cemburu. Walaupun kekasihnya telah melakukan perkara yang membuatkannya marah, namun dia tetap akan mengekalkan perasaan yang tenang untuk berbincang dengan kekasihnya.

~VIRGO~
Cemburu lelaki virgo amat memeranjatkan. Lelaki virgo tidak mempunyai hati yang lapang dan juga pemikiran yang luas. Cemburu telah menjadi perkara biasa dalam kehidupan pasangan ini. Walaupun dia amat mencintai kekasihnya, namun tetap bergaduh besar dengan kekasih kerana cemburu.

~LIBRA~
Lelaki libra mementingkan imej yang bertatatertib. Disebabkan cemburu akan menjejaskan imejnya, maka dia rela mengekalkan penampilan yang baik. Sebenarnya dia tidak ingin menimbulkan perselisihan dengan kekasih akibat cemburu yang akan menjejaskan hubungan mereka.

~SCORPIO~
Semakin mendalam cinta terhadap kekasih semakin kuat cemburu. Inilah yang boleh menggambarkan lelaki scorpio. Dia menghormati dan cinta sepenuhnya terhadap kekasihnya. Tetapi cemburunya juga tidak kurang. Sekira kekasihnya menunjukkan sebarang kemusykilan,maka dia akan menunjukkan cemburunya.

~SAGITARIUS~
Lelaki sagitarius juga boleh cemburu. Namun cemburunya datang dengan cepat, pergi juga cepat. Dia selalunya cemburu sebelum mengenal pasti perkara sebenarnya. Apabila mengetahui hal sebenarnya cemburu pun reda. Tapi,apabila dia ada matlamat baru dia akan meninggalkan kekasih yang sering membuatnya cemburu.

~CAPRICORN~
Lelaki capricorn mempunyai sikap yang pesimistik. Dia merasa rendah diri di dalam kehidupan. Apabila dia berasa cemburu, dia tidak akan tunjukkannya pada kekasihnya sebaliknya akan mengeluarkan ketidakpuasan ini pada tempat lain seperti sukan atau di tempat kerjanya.

Sekian, menurut dari sumber2 yang boleh dipercayai..
~PEACE~

Mayang Sari

No comments:

Post a Comment